Hem Blogg Tone Sekelius

Tone Sekelius

av Patrik Lind
0 kommentar
VLOG

Tone Sekelius är en svensk videobloggare med 309 000 prenumeranter på YouTube. Hon kan numera även titulera sig artist och influencer. Hon har gett ut musik och var med i Melodifestivalen 2021 med låten My Way. Till hösten ska hon vara programledare i dokusåpan Paradise.

Snabbfakta om Tone Sekelius

YrkeYoutuber, artist, influencer och programledare
MusikHon kom femma i Melodifestivalen 2021 med låten My Way
BakgrundI februari 2021 kom Tone ut som transperson
HBTQTones låt One More in the Crowd blev Pride-låt 2017 

Vem är Tone Sekelius?

Tone Sekelius blev aktiv på Youtube 2015 inom genren smink. På den tiden hette hon Thomas Peter Sekelius. I februari 2021 kom Thomas Peter Sekelius ut som transperson och bytte namn till Tone Sekelius. Om man googlar “Tone Sekelius mello” får man upp en Youtubevideo som visar hur Tone Sekelius sjunger My Way på Finalen i Melodifestivalen 2021. Hon kom femma i finalen. Låten My Way med Tone Sekelius handlar om att tro på sig själv och stå för vem man är, men låten är också samhällskritisk. På Melodifestivalen presenterade man Tone Sekelius som en person som “alltid värnat om inkludering och vikten i att vara sig själv”.

Tone Sekelius medverkan i Melodifestivalen var inte det första tillfället som hon sjöng offentligt. 2017 gav hon ut en singel som heter Awakening och som handlar om hur det var att komma ut som homosexuell. Hon har även gett ut singeln One More In The Crowd som blev den officiella låten för Stockholm Pride 2017.

Tone Sekelius har också gett ut en sminkbok och varit med i en dokumentär som handlar om hennes liv och om att komma ut som transperson.

Om man googlar “tone sekelius flashback” får man upp en hel lång rad med människors åsikter om att Tone Sekelius kommit ut som transperson. På Flashbacksidan får Tone Sekelius utstå mycket hat och negativa omdömen. Hon berättar själv i Aftonbladet hur mycket hat och elaka kommentarer hon får utstå på sociala medier. Särskilt när det handlar om hennes transition. Hon beskriver att den värsta plattformen är TikTok. Vidare berättar hon att det ofta går bra att hantera hatet, men ibland kan det kännas svårt. Samtidigt finns det en positiv sida att komma ut som transperson offentligt. Som motpol till allt hat finns det många människor som visar kärlek och det finns hjälp att få om man behöver.

Tone Sekelius Paradise Hotel

Tone Sekelius senaste projekt är att vara programledare i dokusåpan Paradise, programmet som tidigare hette Paradise Hotel. Paradise Hotel kommer ursprungligen från USA och handlar om en grupp singlar, kvinnor och män, som bor på lyxhotell. Det är en tävling där man ska bilda par och efter en parceremoni åker deltagare ut från programmet. 2021 stoppades programmet på grund av att en manlig deltagare i programmet misstänktes för sexuella övergrepp. Detta har inneburit vissa förändringar i årets upplaga. Bland annat behöver tjejerna inte bilda par med killarna, utan man kan bilda par med vem man vill.

Tone Sekelius säger själv i en intervju att hon är lite nervös för att anta rollen som programledare, men att hon ser fram emot att “röra runt i grytan”. Hon säger också att hon kommer att ställa frågor som alla vill höra. Tone Sekelius är också glad över det nya formatet, det är något hon kan stå bakom och hon är väldigt glad och hedrad att ha fått ta över som programledare och att hon ska göra sitt bästa.

Annan bakgrundsinformation om Tone Sekelius

Tone Sekelius familj består av mamma, pappa och storasyster. Hon kommer ursprungligen från Växjö, men bor numera i Stockholm. Tone Sekelius har fått en del priser och utmärkelser.

Hon har vunnit

  • Årets HBTQ-Youtuber på QX Gaygalan 2017
  • Årets Style på Guldtuben 2017
  • Årets Look på ELLE-galan 2018. 
  • Årets Nätängel 2021
  • Årets HBTQ på QX Gaygalan 2022

Du kanske också gillar