Hem Blogg Sharingmeny i djungelmiljö på Botanico i Göteborg

Sharingmeny i djungelmiljö på Botanico i Göteborg

av Patrik Lind
0 kommentar
garden

Mitt i centrala Göteborg, bara ett stenkast från Vasaparken och universitetet ligger restaurangen Botánico som en grön oas i den hektiska stadskärnan. På Botánico i Göteborg består menyn av en härlig blandning av asiatisk och latinamerikansk mat som intas i en djungelinspirerad miljö. Genom sharingkonceptet uppmuntrar man gästerna att beställa in flera smårätter att dela med sig till hela sällskapet, så att alla får smaka på allt.

Snabbfakta om Botánico Göteborg:

Vad?Botánico i Göteborg är en latinamerikansk och asiatisk restaurang och bar i djungelmiljö.
Var?Botánico ligger på Aschebergsgatan 23 i centrala Göteborg.
När?Botánico i Göteborg har öppet tis-tors och sön från 17-sent samt fre-lör 17-01. Baren är öppen från 16.
Sedan?Botánico öppnade i juni 2021.

Japanskt möter peruanskt på Botánico i Göteborg

Bakom en charmigt stenbelagd fasad med en vacker port i trä ligger baren där man ta sig en öl, ett glas vin, eller varför inte en cocktail med tropisk känsla. På Botánico möts svensk stadsmiljö och tropisk djungel i vad man kallar Urban Jungle Dining. Inomhusmiljön präglas av många stora, gröna växter. Inredningen går i mustiga toner och guld. Belysningen är dunkel och möblerna är gjorda i mjuk, mörk sammet. Här spelas lagom hög musik och en fontän porlar rogivande. 

En trappa upp ligger restaurangen där man serverar mat med spännande kontraster mellan det eleganta, sofistikerade japanska köket och det kryddiga, färgsprakande peruanska. På Botánico erbjuder man en sharingmeny som består av flera smårätter perfekt utformade för att dela mellan hela sällskapet. På Botánico finns också ett enskilt rum för upp till 20 personer med djungelinspirerat tema.

Botánicos separérum är perfekt för privata tillställningar

Här kan man bland annat:

  • Äta på tu man hand.
  • Fira födelsedagar.
  • Hålla företagsevent.
  • Hålla möhippa eller svensexa.
  • Ställa till med privat romprovning. 

Magic Flamingos lillasyster på Aschebergsgatan

Botánico öppnade 2021 och ägs av Tobias Andersson, Dan Enelund och Niklas Bengtsson som sedan tidigare driver Magic Flamingo på Linnégatan. Botánico ligger i den gamla färghandelns lokaler på Aschebergsgatan 23 och nås enklast med 5 minuters promenad från station Vasaplatsen eller Kapellplatsen för den som åker kollektivt. Det är också 5 minuters promenad från parkeringsplatsen på Viktoriagatan 17 för den som kommer med bil.

Atmosfären på Botánico är avslappnad och trevlig, framåt småtimmarna blir det livligare utan att upplevas stökigt. Botánico får 3 av 5 möjliga i betyg baserat på 26 omdömen hos Tripadvisor där de bästa omdömena tycks relatera till smak och utseende på maten medan de sämsta knyter an till ogenerösa portionsstorlekar. Å andra sidan är Botánicos signum smårätter.

Skandinaviskt och panasiatiskt i centrala Göteborg

Inte långt ifrån Botánico ligger den panasiatiska restaurangen Kaifo som serverar mat med inspiration från samtliga asiatiska kök med en touch av skandinaviskt och europeiskt. Kaifo ligger i centrala Göteborg i korsningen Tegnérsgatan och Södra Vägen och drivs av familjen Orrmyr som även ligger bakom Bord 27, Natur, Totale, Salut Mat & Vin bar och Brasserie Lavette.

Mr P på Avenyn serverar mat med influenser från hela världen med bra alternativ för vegetarianer, veganer och glutenintoleranta. Här råder en avslappnad miljö som passar lika bra för vännerna och kollegorna som för familjen. En prisvärd söndagsmeny finns på The Corner som ligger på Mässans Gata 16. Här kan man välja på fräscha och maffiga:

  • Sallader
  • Smörgåsar
  • Pizza
  • Hamburgare

Du kanske också gillar