Hem Blogg Kyl och frys paket kan göra köket snyggare

Kyl och frys paket kan göra köket snyggare

av Fredrik Holmgren
0 kommentar
FRIDGE2

Behöver du totalrenovera köket eller är det bara dags att byta ut vitvarorna? Vilket det än är kan det vara fint att veta att det går att hitta riktigt snygga och funktionella kyl- och fryspaket. 

Idag behöver du inte längre gömma kylskåpet och frysen för att de är så fula och brummande. Faktum är att din nya kyl och frys kan bli kökets snyggaste. Välj rostfritt som matchar ugn och blandare eller varför inte köra supermodernt och välja svart på allt? 

En praktisk tillvaro

Att ha ett härligt kyl- och fryspaket är smart. Hej då trånga små kylskåp och överfulla fryslådor. När kylskåp och frys är lite större blir det mycket lättare att få överblick över vad som finns där i och även rengöringen blir enklare. Har du ett helt skåp för frysvaror kan du enkelt organisera dina produkter så att det går smidigt när det är dags att laga mat. 

Ett generellt tips för barnfamiljen är att placera de varor, som barnen själva kan behöva nå, på hyllor eller i lådor långt ned. På så sätt kan du och din partner få sova en liten extra stund på helgmorgonen medan barnen själva plockar fram pålägg till morgonmackan. Den här typen av små, enkla uppgifter blir också någonting som barnen kan växa med, lära sig att ta ansvar och få känna sig stora.

Hur ska du välja?

När du ska välja kylskåp och frys kan det verkligen vara värt att titta på ett kyl- och fryspaket. Ofta får du ett bättre pris när du köper båda skåpen tillsammans, och du kan också vara säker på att de kommer att passa ihop. Att ha två skåp som är olika höga, eller har olika färg eller ton, kommer inte göra ditt kök snyggare, den saken är klar. Att hitta bäst i test på just kyl- och fryspaket kan vara svårt. Däremot finns det många tester på kombiskåp eller rena kylskåp eller frysar. 

När du väljer dina skåp kan det vara bra att tänka på att välja ett etablerat varumärke. Om du tidigare har varit nöjd med ett märke, kan du gå på detta, och du kan även spana in vilka varumärken som generellt vinner priser. Det ger dig lite att gå på. När du vänder dig till en kedja som säljer flera olika varumärken kan du också få hjälp av kunnig personal som kan guida dig i djungeln.

Funktioner och utformning

Exempelvis erbjuder Samsung kyl- och fryspaket med smarta funktioner såsom All around cooling, som är ett system med flera munstycken på varje hyllplan som blåser ut kall luft. Detta gör att skåpet självt tar hand om eventuella temperaturförändringar, vilket kan hålla dina kylvaror fräscha längre. 

Samsungs kyl- och fryspaket har även ett system för frysen som de kallar No frost. Det gör att du slipper is och frost. Den som någon gång har frostat av en frys vet hur tidskrävande det är. Med den nya tidens kyl- och frysskåp slipper du ofta att frosta av frysen tack vare smarta inbyggda system.

Kyl- och frysskåp för dina behov

En viktig sak att titta på är hur kylskåpet är utformat invändigt. Går det att flytta hyllplan? Ibland finns det till och med hyllplan som är ihopfällbara, vilket kan vara smart när du har flaskor eller förpackningar som är mycket stora och som behöver rymmas i skåpet. Då kan du enkelt fälla ihop eller skjuta undan ett hyllplan för att få plats med dina produkter. 

Om du vet med dig att din familj äter stora mängder grönsaker, kan det också vara viktigt att prioritera ett skåp med stora grönsakslådor, eller som har ett parti av kylskåpet som fungerar som sval. Fundera över vad ni brukar ha hemma och välj ett skåp som passar era behov. Samma gäller frysvaror, där det kan vara smart att välja ett skåp med extra stora lådor om ni exempelvis fryser vilt hemma.

Ett av Bosch kyl- och fryspaket har en inbyggd funktion som gör att du har tillgång till is och krossad is genom en knapptryckning. Det kan kanske vara en funktion som passar dig och din familj om ni snabbt och enkelt vill kunna kyla era drycker. 

Bosch har liknande funktioner som Samsung, med exempelvis inbyggd avfrostningsteknik. Det finns alltid plus och minus med olika varumärken och den teknik som deras produkter kan erbjuda. När du väljer ett kyl- och fryspaket är det inte bara det du ser som är av vikt. En viktig aspekt är vilken energiklass som kyl- och fryspaketet tillhör. Kortfattat visar det hur mycket el som skåpet drar. I en tid då elen bara blir dyrare och dyrare kan det här förstås vara mycket viktigt. 

Funktion vs stil

Så nu när du renoverar ditt kök och byter ut dina gamla vitvaror mot nya fräscha, har du möjlighet att välja någonting som ska hålla och tjäna dig i många år framöver. Som alltid när man ska införskaffa någonting nytt, och särskilt någonting som kostar en ansenlig summa, kan funktion ställas mot stil. 

Du vill förstås att ditt nya kyl- och fryspaket ska vara snyggt och passa in i köket. Än bättre, ska det vara det där som gör det lilla extra för ditt kök. Både med stängda dörrar, såväl som med öppna. Du vill att funktionerna ska tjäna dig och förenkla din vardag. 

Ditt nya kyl- och fryspaket ska vara enkelt att rengöra och minimera det arbetet för dig. Det ska vara smart utformat, så att all din favoritmat ryms på ett praktiskt sätt, och det ska ha en rimlig elförbrukning. I slutändan blir det att prioritera vad som är viktigast för dig, och ibland behöver du kanske göra en kompromiss. 

Skönt att veta är att marknaden är full av snygga, smarta och funktionella kylpaket från kända varumärken som exempelvis Bosch och Samsung. Lycka till med din köksrenovering och att hitta det kyl- och fryspaket som passar dig allra bäst!

Du kanske också gillar