Hem Blogg Amanda Bredén – power-kvinna som tar kontrollen som kreatör

Amanda Bredén – power-kvinna som tar kontrollen som kreatör

av Patrik Lind
0 kommentar
sex

Det blåser nya vindar för kvinnor som valt att satsa på nakenhet och sex. Under 1900-talet har dessa kvinnor inte sällan utmålats som offer. Porrstjärnor har setts som tragiska och nakenmodeller som korkade bimbos. I och med plattformar som Onlyfans är den gamla bilden på väg att ändras med starka kvinnor som tar för sig och bygger imperium. En av de mest framgångsrika är Amanda Bredén från Båstad.

Kort om Onlyfans och Amanda Bremen:

Vad är Onlyfans?Onlyfans är en plattform som låter kreatörer skapa material som är unikt för sina följare.
Vad kostar Onlyfans?Du betalar för att följa de kreatörer du väljer.
Kan man tjäna pengar på Onlyfans?Vissa kreatörer drar in stora summor på sitt innehåll medan andra har det som en extrainkomst.
Vem är Amanda Bredén?Amanda Bredén är en av Sveriges största kreatörer på Onlyfans.

Från slampa till kreatör på Instagram, Twitter, YouTube och Onlyfans

Under 1900-talet har kvinnor som valt att arbeta som nakenmodeller eller kreatörer inom sex haft en stämpel av att vara offer och att de bör sluta med det de håller på med. En kvinna som uttryckte sin sexualitet kallades lätt för “slampa” eller “hora” och uppfattades som tragisk och svag. Kampen om jämställdhet med männen handlade därför även om sexualitet, och serier som “Sex and the city” hjälpte till att lyfta kvinnors rätt till sin sexualitet och att äga makten över sig själv och sin kropp.

Idag träder allt fler kreatörer fram och tar kontrollen över sin karriär genom att skapa sexuellt innehåll med porr eller genom att vara sensuellt naken. En av de svenskar som kommit längst med sin kanal är Amanda Bredén som publicerar material på Instagram, Twitter, YouTube och Onlyfans.

Amanda Bredén på:

  • YouTube – @OfficialamandaBredén
  • Onlyfans – @amandaBredén
  • Twitter – Amanda Bredén
  • Instagram – officialamandaBredén

Amandas instagramkonto fylls av sensuella, utmanande bilder som lockar fantasin och eggar följarna till att vilja se mer. Det mer utmanande materialet får man tillgång till genom att prenumerera på hennes kanal på Onlyfans. Här finns mjukare porr och material som närmast kan beskrivas som XXX i gränslandet mellan nakenbilder och hårdporr.

Onlyfans ger frihet åt kreatören

Den stora fördelen med Onlyfans och liknande kanaler är att kreatören själv bestämmer vad han eller hon lägger ut. I och med att Amanda Bredéns konto är ett av de mest uppskattade drar hon in sexsiffriga belopp varje månad. Det är helt och hållet hon själv som väljer vad hon ska skapa. Hon och hennes man arbetar tillsammans med innehållet och den största skillnaden jämfört med traditionella modelljobb är just friheten att välja. Istället för att vara i händerna på en redaktör eller porrfilmsressisör som har sin uppfattning om sexiga kvinnor skapar Amanda Bredén och de andra kreatörerna egna kanaler med en “take it or leave it”-attityd som är väldigt uppfriskande.  

Följarna har de hela tiden möjlighet att kommunicera med kreatören vilket skapar en känsla av att det är personligare än andra plattformar. Följarna kan fråga efter ett visst material, som till exempel videor med ett visst innehåll. Det här materialet kostar extra, men det blir extra sexigt och personligt att som följare kunna vara med och påverka innehållet. Självklart kan man inte beställa vad som helst, men man kan alltid önska och har man tur får man en specialdesignad video från sin favoritkreatör.

Onlyfans leaks

Det händer att det läcker material från Onlyfans ut till andra plattformar. Det här kallas “Onlyfans leak” och just de sökorden skrivs in tusentals gånger per dag bara i Sverige. Det som eftersöks är just det materialet som man normalt får betala för på Onlyfans. Frågan är om det läckta materialet överhuvudtaget skadar Amanda Bredéns karriär i och med att det är just lyxen och det personliga tilltalet hon säljer. Detta är en produkt som kommer att fortsätta att dra in stora pengar i framtiden och Amanda Bredén blir i och med det även en förkämpe för kvinnors rätt att vara sexiga, smarta och skickliga kreatörer även när det handlar om sex. Den här generationens kvinnor tar plats, skapar sexigt material och drar in stora pengar utan att be om ursäkt och utan att vara något som helst offer.

Du kanske också gillar