Hem Blogg Johan de Jong Skierus

Johan de Jong Skierus

av Patrik Lind
0 kommentar

Bankmannen Johan de Jong Skierus är fästman till den professionella simmerskan Sarah Sjöströms. Förutom att jobba på bank är Johan en av Sveriges mästare i fäktning. Han innehar även ordförandeposten i FFF – Föreningen Fäktkonstens Främjande. På Instagramkontot Skierus kan man följa Johans liv i fäktningshallen och hemma på Lidingö med katten Hanzo och fästmön Sarah.

Träffades på en nyårsfest

Johan de Jong Skierus och Sarah Sjöström träffade varandra på en nyårsfest för att fira in 2012. Sarah var då 18 och Johan 22 år. Sedan dess har de hållit ihop och i januari 2022 förlovade de sig. I intervju hos tv-programmet Tillsammans med Strömstedts har de tidigare berättat att de var osäkra på om förhållandet skulle hålla.

Långdistansförhållande

Sarah är professionell simmerska med en mängd VM- och EM-medaljer, samt ett OS-silver. Det här har betytt att Sarah oftast är bortrest stora delar av året. I Tillsammans med Strömstedt beskriver de båda sin relation som ett långdistansförhållande. De har upplevt kriser, som de flesta, men har alltid hittat tillbaka till varandra.

Barn och karriär

Tillsammans har den även börjat planera för att skaffa barn. I tv-intervjun säger Sarah att hon känner sig inspirerad av andra atleter som gjort comeback efter förlossningen; och vill själv skaffa barn under simkarriären.

Du kanske också gillar